Skip to content

Digital Asset Management (DAM)

voor marketing- en communicatieprofessionals

FileFlow voor marketing- en communicatieprofessionals

Als marketing- of communicatieprofessional ben je voortdurend bezig met het creëren van waardevolle campagnematerialen. Van huisstijl bestanden tot social media-content, je produceert en vernieuwt voortdurend een overvloed aan bestanden. De hoeveelheid documenten en bestanden die jullie produceren en verspreiden, groeit elke dag. Om dit goed te kunnen managen is een Digital Asset Management (DAM) software de oplossing voor jouw organisatie!

Bij FileFlow begrijpen we de uitdagingen waar communicatie teams mee te maken hebben. Onze missie is om jou en je team te ondersteunen, zodat jullie efficiënter en makkelijker kunnen werken met al jullie digitale bestanden. Met FileFlow heb je altijd en overal toegang tot je bestanden en kun je ze gemakkelijk delen met zowel je collega’s als externe partijen.

Waarom kiezen voor FileFlow?

Efficiënter en makkelijker werken

Hoe zorg je ervoor dat er overzicht is, dat iedereen tot de juiste bestanden toegang heeft en vooral dat dit alles snel vindbaar is? Daar zorgt de Digital Asset Management (DAM) software van FileFlow voor! Alle bestanden worden centraal en veilig opgeslagen op één plek waardoor je niet meer hoeft te zoeken tussen alle on- en offline opslaglocaties binnen de organisatie. Van alle bestanden wordt de metadata uitgelezen en netjes zichtbaar gemaakt. Daarnaast is het mogelijk om tags toe te voegen aan bestanden om ze nog makkelijker vindbaar te maken.

beeldbank fotografie

Workflow optimalisatie

Wordt de marketing- en communicatie afdeling telkens weer gevraagd voor bepaalde foto’s, video’s, logo’s of andere digitale bestanden? Moet je telkens gaan zoeken tussen alle verschillende mappen en opslaglocaties? Dit is meestal het minst leuke werk van de marketing- en communicatiespecialisten. Door middel van de DAM software van FileFlow wordt de workflow met betrekking tot alle digitale bestanden geoptimaliseerd. Al je digitale media en bestanden staan middels de DAM software op één locatie opgeslagen waardoor je niet meer hoeft te zoeken door alle opslaglocaties.

dam software

Flexibele rechten

Daarnaast is het binnen onze DAM eenvoudig om de toegangsrechten van iedere collega te beheren. Je kunt je collega’s (beperkt) toegang geven tot de DAM software waardoor ze zelf kunnen zoeken naar de benodigde bestanden. De benodigde bestanden zijn door middel van de ingestelde tags en het slimme zoekvenster makkelijk te vinden voor iedere gebruiker. Doordat alle benodigde bestanden makkelijk en snel vindbaar zijn voor iedereen, bespaar je veel tijd en frustratie binnen de organisatie.

foto opslag programma

Deel bestanden met wie jij wilt

Het delen van bestanden is erg gemakkelijk vanuit FileFlow. Je kunt grote hoeveelheden bestanden in één keer versturen. Hierdoor hoef je geen gebruik meer te maken van externe services zoals WeTransfer om je bestanden te versturen, maar kan dit veilig en direct vanuit FileFlow. 

Toestemmingsformulieren

In de moderne wereld van marketing en communicatie is het van cruciaal belang om te voldoen aan de vereisten rondom toestemming en rechten bij het gebruik van digitale assets. FileFlow biedt de mogelijkheid om toestemmingsformulieren naadloos te koppelen aan specifieke bestanden, waardoor je volledige controle hebt over de toegang en het gebruik ervan. Door toestemmingsformulieren te koppelen aan bestanden in FileFlow, kun je eenvoudig de benodigde goedkeuringen en rechten vastleggen en beheren.

management software van fileflow

Social media management

Speciaal voor de social media managers biedt de FileFlow DAM de handige crop functie. Met deze functie kun je jouw foto’s eenvoudig bijsnijden tot het gewenste formaat. Of je nu een story, post of een ander formaat nodig hebt? Het is geen enkel probleem door middel van de crop functie. Hierdoor hoef je ook geen andere services meer te gebruiken, en foto’s meerdere keren op te slaan.

Social media management - Digital Asset Management (DAM)

Ontdekken hoe FileFlow de workflow van jouw organisatie kan optimaliseren?

Neem dan nu contact op om de mogelijkheden te bekijken!

Contact opnemen!

Wat andere gebruikers zeggen

“Door FileFlow kunnen we ons eigen personeel heel snel voorzien van de foto’s of andere bestanden die ze nodig hebben. Ook hebben ze te allen tijde een compleet overzicht van de bij de gemeente aanwezige media met betrekking tot personen, gebouwen of gebeurtenissen.”

Remco van Rijt
Remco van Rijt
Adviseur digitale communicatie Gemeente Sittard – Geleen

“Wij werken nu ruim een jaar met FileFlow en dat bevalt ons erg goed. We hebben verschillende categorieën aangemaakt zodat collega’s toegang hebben tot de foto’s van hun eigen specialismen. En we kunnen op deze manier snel foto’s, logo’s en ander beeldmateriaal vinden. Handig is ook dat je goed kunt aangeven waarvoor een foto gebruikt mag worden door de instelbare velden. ”

Marjo Wolters
Marjo Wolters
Manager Marketing en Communicatie bij Arkin GGZ Amsterdam

“Ik gebruik FileFlow vooral om projecten die in proef zijn met de klanten te delen. Altijd de meest actuele versies, benaderbaar waar en wanneer ze maar willen. Dankzij het flexibele rechtenbeheer heeft elke klant een eigen archief waar hij 24/7 toegang toe heeft.”

Ivo Delahaye
Ivo Delahaye
StudioVR, voor 360 graden fotografie, virtual reality en dtp-oplossingen
FileFlow BV
Torenallee 106-02
5617 BE Eindhoven
Algemene informatie en verkoop
  +31(0)85 4018433
  info@fileflow.nl
Support en technische ondersteuning
  +31(0)85 0654647
  support@fileflow.nl